Speerpunten

De focus op beleid

Om een goede richting te geven aan het te voeren beleid, heeft het bestuur zogenoemde speerpunten geformuleerd. Speerpunten die telkens terugkomen en waar de RVOZ echt werk van maakt. De uitgangsideeën voor deze speerpunten zijn:
• Bundelen van de krachten van ondernemers
• RVOZ profileren als ontmoetingsplaats
• Zorgen dat Zoetermeer (nog meer) gaat bruisen
• Een brug slaan tussen bedrijfsleven en onderwijs
• Het stimuleren van duurzaamheid
Hieronder staan de tien speerpunten van het RVOZ beleid kort en bondig geformuleerd.

Visie

Verbinden van mensen en ideeën

Het bundelen van de krachten van ondernemers creëert nieuwe initiatieven. Wij verbinden mensen en ideeën. Samen realiseren wij een maatschappelijk en economisch verantwoord ondernemings- en vestigingsklimaat in Zoetermeer.

Netwerken B2B

RVOZ als ontmoetingsplaats

Tijdens en rondom RVOZ-bijeenkomsten leggen en onderhouden RVOZ-Ieden hun contacten. Wij etaleren onze kennis en kunde, delen die en vormen met elkaar hèt Zoetermeerse ondernemersnetwerk. Kortom, de RVOZ is voor ondernemers ook een belangrijke ontmoetingsplaats.

Marketing

Een stad die bruist

Ondernemers ervaren nationale en internationale bekendheid als een belangrijke stimulans voor de lokale economie. We maken werk van citymarketing gebaseerd op de mix van werk, scholing, bereikbaarheid, leisure en veiligheid met een passend imago. Een bruisende stad in de ruimste zin van het woord, dat hebben wij als RVOZ voor ogen.

Onderwijs

Onderwijs als basis voor ondernemerschap

Samenwerking tussen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven biedt kansen voor zowel jongeren als het Zoetermeerse bedrijfsleven. Goed onderwijs is de basis voor goed ondernemerschap. Een HBO erbij? Het bieden van stageplaatsen is en blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ondernemend Zoetermeer.

Milieu en veiligheid

Duurzaamheid stimuleren

Samen stimuleren wij duurzaamheid en veiligheid inzake milieu, mobiliteit, criminaliteit en zorg. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) creëert in onze visie een toekomst waarin wij, naast Profit ons ook bewust richten op People en Planet.

Verbinden

Krachtige schakels van de Zoetermeerse economie

Door het stimuleren en aangaan van verbindingen smeden wij met elkaar een degelijk en vooral ook betrouwbaar ondernemersnetwerk: de RVOZ! Sterke bedrijven en organisaties zijn niet voor niets de krachtige schakels van de economie. Ook in Zoetermeer.

Gemeentelijke regelgeving

Een soepele regelgeving
Geen woorden maar daden als het gaat om het gemeentelijk aanbestedingsbeleid, de revitalisering van bedrijventerreinen, de aanpak leegstand kantoorruimten, de vergunningsvoorwaarden, bereikbaarheid en ook de lastenverdeling, veiligheid en het milieu. Over al deze onderwerpen gaan we regelmatig met de verantwoordelijk bestuurders in overleg.

Vestigingsbeleid

Plezierig werken en wonen
Plezierig werken en wonen. Dat betekent oog hebben voor de revitalisering van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. Maar ook het samen creëren van een goede woonomgeving met onderwijs, zorgaanbieders, kunst, cultuur, natuur, sport, horeca, winkels en het op touw zetten van evenementen.
 

Handelsbevordering

Ondernemen is ook internationaal samenwerken
Internationaal ondernemen? Zoetermeerse handelsdelegaties trekken de wereld in. En Zoetermeer zelf ontvangt ondernemers uit Zuid-Amerika (Nicaragua) en Azië (China), om kennis over te dragen maar vooral ook zaken te doen. Ondernemen dicht bij huis? Samen stimuleren wij samenwerking op bedrijventerreinen.

Belangenbehartiging

Omdat het om ondernemen draait
'Zoetermeer steeds ondernemend' luidt de gemeentelijke slogan. RVOZ-Ieden brengen deze slogan in praktijk. De RVOZ overkoepelt dit met collectieve belangenbehartiging en periodiek overleg met wethouders.

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870