Een overzicht van de bijeenkomst op 1 juni 2015 bij FME in Zoetermeer. Vanaf de 13e verdieping met een prachtig uitzicht over het A12 gebied.

FME heeft als missie het mobiliseren en verbinden van de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Deze missie sluit mooi aan bij de missie om het entree gebied van de A12 te verbeteren. Het doel is om het gebied veel aantrekkelijker en toegankelijker te maken waardoor Zoetermeer extra aantrekkelijk als vestigingsplaats wordt en de bedrijvigheid in Zoetermeer vergroot. Marc Rosier en Koen de Boo lieten zien waarom en wat er moet en gaat veranderen.

Tijdens de bijeenkomst werd de RVOZ app A12 geïntroduceerd. De uitkomsten gaven aan hoe belangrijk ondernemers een aantrekkelijke en toegankelijke entree van Zoetermeer vinden.
Praat u ook mee? Download de app op uw smartphone en log in met RVOZ

Na de presentatie werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Een delegatie vertegenwoordigers van bedrijfsleven, gemeente en onderwijsinstellingen uit Lansingerland en Zoetermeer ging samen op handelsmissie in Zoetermeer, met als missie, handel! Het bezoek vond plaats op uitnodiging van de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ. Het was de tweede handelsmissie die de RVOZ samen met de ondernemersvereniging Ondernemend Lansingerland organiseerde.

Het gemêleerde gezelschap verzamelde zich bij Ter Zake Het Ondernemershuis waarna de lunch bij De Bakkerswinkel in de Dorpsstraat werd gebruikt. Daar gaf Piet Hekker, eigenaar van acht De Bakkerswinkels, een lezing vol passie over stedelijke ontwikkeling. Op de volgende locatie, de Dutch Tech Campus, beter bekend als de Siemens-locatie werd de groep ontvangen door Ping Properties. Deze eigenaar van het campus-gebied verzorgde een interessante rondleiding en vertelde over de nieuwe functie van de voormalige Siemens-terrein.

In het Q-seum maakte de groep kennis met uit gebruikte materialen vervaardigde kunst. Een mooi contrast met het bezoek aan het moderne Bouwhuis-pand. Daar verzorgde Bouwend Nederland een boeiende presentatie over het belang van de bouwsector.

Ook de meereizende wethouder Van Leeuwen sprak de leden van de RVOZ en Ondernemend Lansingerland en RVOZ toe. Van Leeuwen zei met haar ambtenaren te willen zorgen voor een excellent vestigingsklimaat, economische groei, werkgelegenheid en ruimte om te pionieren. Daarbij gaf zij aan dat de overheid een andere rol moet aannemen dan ze gewend is, geen belemmerende factor mag zijn en bereid moet zijn regels op te rekken en te schrappen.

De handelsmissie werd afgesloten met een bedrijfsbezoek aan TARQ it met een door Kookstudio 10 Spices verzorgd walking dinner. Een derde handelsmissie volgt!

RVOZ Winterbijeenkomst 

Op 8 december 2014 vond de drukbezochte RVOZ winterbijeenkomst ‘van Contact naar Contract’ plaats bij SnowWorld in Zoetermeer. Tijdens dit evenement hield Jeroen Gort een presentatie van Contact naar Contract een concept dat aansluit op de steeds sneller veranderende marktomstandigheden waarbij iedereen zichzelf en de organisatie beter moet leren verkopen.

Aan de opgestelde winterstalletjes kon men genieten van winterhapjes en -drankjes en kennis maken met de projecten Zoetermeer maakt ´t en Zoetermeer on Stage. Verder was er gelegenheid voor bedrijven en organisaties om zich aan de bezoekers te presenteren op de kerstmarkt.
 
Hieronder treft u een sfeerimpressie, een fotoreportage en de presentatie van Jeroen Gort aan.
Pagina 1 van 11

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Arjan uit de Bosch
Innervida Ontplooiingsarchitecten

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870